Schoenmakershoek
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over de wijk

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van de nieuwe woningen in Schoenmakershoek?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra er nieuw woningaanbod komt.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Nee, BPD Ontwikkeling ontwikkelt hier geen starterwoningen.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Je kunt je auto altijd kwijt op je eigen inrit, vóór de woning of in de directe nabijheid.

Waar kan ik mijn hond uitlaten?

In het Schoenmakerspark is een zogenaamd hondentoilet. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In Schoenmakershoek is veel groen en zijn verschillende speelplekken voor kinderen, waaronder het Schoenmakerspark recht tegenover de Muldersweg.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Schoenmakershoek is al voor een groot deel bebouwd en bewoond. Er staan rij- en hoekwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en er wonen veel gezinnen met kinderen. Ga dus gerust een kijkje nemen om een goede indruk van de wijk te krijgen.

Is er een basisschool in de buurt?

In Schoenmakershoek is een brede school met kinderopvang en basisschool. Je kunt hier te voet heen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een tuin, de afmeting en ligging ervan verschilt per woning. Deze informatie kun je straks terugvinden bij het woningaanbod per bouwnummer.

Vragen over het huis

Wanneer start de verkoop van de volgende fase woningen?

Aan de Muldersweg komen nog de allerlaatste 16 tweekappers De eerste fase met 8 woningen gaat op 1 juni 2017 in verkoop. De 2e fase met nog eens 8 woningen zal afhankelijk van de verkoop van de 1e fase, hier snel na volgen.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Vanaf 1 juni 2017 is de verkoopbrochure van de laatste 16 woningen te vinden op de website onder het woningtype. Je kunt deze dan zelf downloaden. Bij de verkopende makelaar liggen gedrukte exemplaren van de brochure. Deze kun je daar als je belangstelling hebt voor de huizen ook ophalen.

Welke makelaars zijn bij het project betrokken?

Heijblom Makelaardij uit Etten-Leur is als makelaar betrokken het plan.

Ik wil graag een optie op een woning, kan dat?

Pas nadat de verkoop is gestart en de toewijzing heeft plaatsgevonden, kun je een optie op een woning nemen. Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. Ook op de interactieve kavelkaart op de website kun je de status achterhalen.

Wie bouwt de woningen?

De aannemer die deze woningen bouwt is Aan de Stegge uit Roosendaal.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Zodra je een woning gekocht hebt, kun je voor het meer/minderwerktraject terecht bij de kopersbegeleiding van de aannemer.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de woningen in verkoop gaan zijn de grootste en meest gekozen opties bekend. Denk hierbij bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, garage of het energie neutraal maken van de woningen.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Ja, de woningen hebben standaard een keuken in de woning. 

Is er een gasaansluiting in de woning?

Nee, in Schoenmakershoek wordt geen gasnetwerk aangelegd. Dat betekent dat je electrisch of keramisch kookt en de woningen met behulp van een warmtepomp systeem verwarmd wordt. Lekker duuzaam dus en goed voor het milieu.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Standaard hebben de woningen een complete luxe badkamer.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Zodra de woningen in verkoop gaan, is ook de sanitairshowroom bekend. Je kunt daar dan terecht voor je aanvullende wensen in de badkamer.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

De plattegronden van de woningen staan op de website bij het woningaanbod.

Welk energielabel krijgen de woningen?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A. Dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning. Deze woningen kun je ook optioneel energie neutraal maken.

Overige vragen

Wanneer wordt er in het algemeen gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.

Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Heb je een vraag? Stel 'm hier!

Het formulier is succesvol ontvangen

Martijn Vogelaars

Martijn Vogelaars

Heb je een vraag en wil je snel antwoord? Laten we even chatten!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?